HOME

Van Philips naar ©-Mill: de ontwikkeling van een bedrijventerrein

Blend-r Combimedia brengt een documentaire uit genaamd ‘van Philips naar ©-Mill; de ontwikkeling van een bedrijventerrein'.

Door middel van interviews met ex-Philips werknemers uit 1951 tot nu, nieuwe bewoners van het bedrijventerrein, buurtbewoners uit de wijk Molenberg en Geerd Simonis, de eigenaar en visionaris van ©-mill, zet Roel Willems van Blend-r een vlotte, heldere documentaire neer. Hierin komt de geschiedenis, het heden en de toekomst naar voren. Deze wordt toegelicht door de mensen die allemaal hun eigen ervaringen en visie hebben over het terrein.

Het Heerlense ©-mill bedrijventerrein heeft in 2011 de prijs van ‘Beste bedrijventerrein van Nederland’ in ontvangst mogen nemen. Het is een dynamische broedplek voor nieuwe en jongen ondernemers maar bevat ook nog steeds de vroegere partner bedrijven van Philips.

Was het werken op dit terrein vroeger beter? Hoe is de ontwikkeling van het terrein gegaan, welk effect heeft dit gehad op de Heerlense wijk Molenberg en hoe zien de mensen die nu op deze historische plek rondlopen en werken dit eigenlijk. Wat is er nog over van de “Philips-mentaliteit” en in hoeverre is dit langzaam vervallen terrein herrezen en verbeterd door Geerd Simonis?